Banyak Sangat Produk Kurus. Mana Satu Yang Berkesan ??


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..

Sejak Cik Vita dah kurus sedikit nie, ramai yang tanya ambil produk apa? Macam mana ambil? Ramai yang nak mintak Cik Vita consult mereka supaya ramping macam kerengga kan. Alhamdulillah. Rasa best sangat sebab dapat membantu masyarakat di luar sana untuk menjaga kesihatan masing-masing, membantu untuk kelihatan cantik berseri di depan suami, membantu mereka yang nak Nampak kurus sebelum perkahwinan dan sebagainya.

Cik Vita sebenarnya mengambil Supplement Shaklee untuk membantu menurunkan berat badan Cik Vita. Syukur kepada Allah sebab Dia masih lagi memberikan Cik Vita rasa sihat dan kurus dalam masa yang sama. Jadi Cik Vita pula nak membantu anda.

Jom kita lihat, di dalam Shaklee ada berapa Supplement untuk membantu anda kurus. Untuk kurus mestilah kena ada ejen pembakar lemak kan?

Jadi Shaklee ada 2 supplement iaitu Lecithin dan Omega Guard.

Apakah perbezaan Lecithin dan Omega Guard ?

Yang mana 1 paling cepat menurunkan berat badan ?

Saya seorang ibu yang breastfeeding atau menyusu, boleh ambil supplement ini ke ?

Ok. Banyak persolaan tu..  Jadi, Jom kita fahami bagaimana dan untuk apa Lecithin dan Omega Guard ini dalam membantu anda.

Bagaimana Lecithin Bertindak ?


lecithin boleh membantu proses kurus
Pengemulsi Lemak

Lecithin ialah berasal dari ekstrak kacang soya organik. Salah satu fungsi lecithin ialah untuk mengemulsi lemak dan memastikan lemak tidak termendap di dinding membran.

Emulsi lemak bukanlah bermaksud membakar lemak, tetapi bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya menjadi lebih kecil supaya ia mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi, lecithin ini amat membantu kita untuk membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan ia bukanlah ejen pembakar lemak yang telah lama berada di dalam badan kita.

Jadi nak kurus dengan lecithin, boleh tak?

Untuk lebih berkesan, jika peratusan body fat dalam tubuh kita berkurang, maka lemak itu makin berkurang.

Dapat diumpakan seolah-olah kereta baru dan kereta lama. Kereta baru “diservis” dan dijaga dengan elok. Sememangnya akan memberi impak pemanduan yang maksima. Berbanding dengan enjin kereta lama yang “diservis” tapi tidak dibuang dan ditukar apa yang patut.

Jadi perkara penting yang harus diingat ialah lecithin bukanlah untuk MEMBAKAR LEMAK, tetapi untuk MENGEMULSI lemak. Jadi, untuk membuang lemak itu keluar dari badan, anda perlu mengambil Herblax dan Alfalfa. Jangan lupa ya..

Ibu Menyusu boleh ambil tak?

Lecithin ini amat disyorkan untuk ibu menyusu kerana dapat membantu :-
  • Mengurangkan risiko clog duct / ductus tersumbat. Salah satu punca bengkak susu.
  • Mengurangkan masalah mudah lupa dan short memory selepas bersalin
  • Menyalurkan inositol dan kolin untuk perkembangan otak bayi melalui susu ibu


Bagaimana Omega Guard Berfungsi ?

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Omega guard tidak mengemulsi lemak, tetapi fungsi minyak ikan omega 3 ini membantu pembakaran lemak termendap. Jadi.. kalau Omega Guard digabungkan dengan Lecithin mesti cepat  je turun berat badan kan?

Fungsi omega 3 ini ialah untuk membantu membakar lemak dengan membantu badan bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormone yang dipanggil leptin. Leptin akan memberitahu badan iaitu otak kita untuk mengurangkan selera makan supaya anda boleh mengurangkan berat badan atau mengekalkan berat badan.

Ia juga berfungsi untuk :-

  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yang menggalakkan penyimpanan lemak.
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah – beri lebih tenaga untuk bersenam
  • Menambah kadar penghasilan serotonin – kimia otak yang membuatkan kita rasa kenyang – jadi boleh kawal gaya pemakanan.


Pengambilan Omega Guard juga dapat membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dari kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula / karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar  lemak, cuba fahami dahulu bagaimana ianya bertindak.

Kesan untuk setiap individu adalah berbeza. Yang paling penting ialah mengawal pemakanan amda, melakukan sedikit senaman walaupun ianya senaman ringan seperti gerakan sit up dan lompat bintang. Perlu banyak minum air kosong. Pemakanan supplement ini membantu anda dalam proses menurunkan berat badan dan juga untuk kehidupan yang lebih sihat.

Anda Mungkin Berminat Untuk Mengetahui :-

==============================================================

Cik Vita PENGEDAR SHAKLEE Anda

Pengedar Shaklee Sik, Batu Lima, Jeniang, Kedah
Serta Seluruh Malaysia
"Saya Pengedar Shaklee terbaik anda"
[1164063]
Anda Mungkin Berminat Untuk MENJANA PENDAPATAN  6 -7 angka sebulan. 

Hubungi Cik Vita sekarang ;
SMS / WhatsApp : 0199609708
Page : Cik Vitamin

KONSULTASI PERCUMA
UNTUK PELANGGAN CIK VITA





Previous
Next Post »

12 comments

Click here for comments
26/11/14 10:54 pm ×

Suami akk ambil esp, herb lax dan lecithin memang sangat-sangat best dia cakap...bulan ni nak order omega pulak untuk bakar lemak dengan cepat.

9 makanan pantas bakar lemak

Reply
avatar
ieda dayah
admin
26/11/14 11:06 pm ×

Ini supliment adik beradik ni dalam set kurus.. Klau nak cepat kurus, ambillah omega dan levithin ni.. Pasti cepat mendapat keputusan yg memberangsangkan..

Reply
avatar
27/11/14 12:15 am ×

lechitin dan omega 2 serangkai yang memang awesome untuk kuruskan badan. Gandengan yang hebat, nyah dan bakar lemak yang tak diperlukan oeh badan anda.

Rawat kayap dengan segera sebelum terjadi komplikasi yang teruk

Reply
avatar
Niny fariza
admin
27/11/14 8:06 am ×

Sedang mengamalkan omega sempena promosi bulan ni..

Kulit Kering dan Menggelupas

Reply
avatar
27/11/14 8:52 am ×

Saya suka sangat dengan 2 item hebat nie..pembakaran lemak jadi berganda2 dengan senaman.

JommSihatDanCantik -> HILANGKAN BLACKHEADS & WHITEHEADS SENDIRI

Reply
avatar
mama hantek
admin
27/11/14 11:34 am ×

Seronok dgr org berjaya kuruskan badan. Saya ni jenis kurus,sukar nak faham tapi mmg seronok tgk org happy

Reply
avatar
27/11/14 2:05 pm ×

Nak berkesan kena lah rajin konsisten kan... thanks for sharing...

Kerana Alfalfa Complex Shaklee.....Suamiku Kini BERUBAH!!

Reply
avatar
27/11/14 3:06 pm ×

saya amalkan omega di samping senaman yang ringkas

ALFALFA BAGUS UNTUK KESIHATAN DALAMAN WANITA

Reply
avatar
Akak Vitamin
admin
27/11/14 6:07 pm ×

Ambil suplemen dan wajib konsisten.. hasilnya pasti menakjubkan!

Reply
avatar
wawa azwa
admin
28/11/14 9:45 pm ×

lechithin memang terbaik..badan menyebabkan badan terasa ringan.. amazing!!!
PUNCA SUAMI PASANG LAGI SATU

Reply
avatar
28/11/14 10:52 pm ×

Sy suka herblax..tp kalo bergabung dengan omega rasanya lg best kot.

Reply
avatar

Kongsi apa yang anda rasa ^^
jangan malu malu, kita kawan kan :) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment