Cara Menghilangkan Bintik Hitam dan Putih Di Muka dengan Mudah


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..

Ada yang tertanya, Cik Vita ni selalu bagi tips-tips kecantikan, tips diet, vitamin, tak da benda lain ke nak cite. Cite pasal travel ke, makanan ke. Haha. Sabaq noh.. Demi memenuhi niche blog ini iaitu berkaitan dengan kecantikan dan diet, Cik Vita memang akan terus bercerita dan kongsi mengenai kecantikan dsan diet.. So, anda dah faham dah kenapa Cik Vita sokmo cerita pasal kecantikan dan kurus??  Tapi kalau ada cerita paling menarik berlaku daam hidup Cik Vita, munkin akan dikongsi dengan anda.. Jangan lupa baca tau.. hihi

Tediaa. Kalau boleh membebel, mmg panjang lah mulut Cik Vita ni.. haha.. Ok focus jap.. Kali ni pasal bagaimana nak hilangkan bintik hitam / putih di muka kan.

hilangkan bintik hitan dan putih dengan mudah
Bintik Hitam Masih Boleh Dirawat

Cik Vita tau, setiap wanita mesti nak wajah yang cantik, licin berseri, Tak Berminyak.. Tambahan pulak kalau tengok TV tu, keluar pulak wajah artis pujaaan kan, Siti Nurhaliza ke, Maya Karin ke.. Homakk aii.. segak bukan main kan.. Jeles  Cekk. Memang akan terlintas kat hati kecil paling dalam nak wajah macam mereka.

Bintik Hitam / Putih [Black/Whitehead] ni merupakan masalah yang selalu dialami oleh para wanita. Tetapi tidak kurang juga lelaki yang mengalaminya. Di pasaran sekarang ni, bermacam jenis produk yang muncul untuk membantu anda mengatasi masalah ini. Tetapi ada juga yang kurang mampu untuk membeli dan anda jangan risau, anda boleh mencuba langkah-langkah yang Cik Vita nak kongsikan pada anda harini dengan menggunakan bahan semulajadi yang ada di dapur anda sendiri.. Cepat-cepat pi semak kat  dapur, ada tak bahan-bahan ini.. hehe.  

Bahan-Bahan Untuk Menghilangkan Bintik Hitam / Putih di Wajah


  • Susu Segar – Anda hanya perlu menyediakan putik kapas dan susu segar. Dengan menggunakan putik kapas, sapuka susu segar pada bahagian wajah yang mengalami masalah bintik hitam ini. Cuba lakukan setiap hari sebelum tidur.


  • Ubat Gigi – Sapuka ubat gigi pada bahagian bintik hitam di wajah anda dan biarkannya sehingga kering. Setelah kering, cuci ubat gigi di wajah anda itu dengan air bersih. Lakukannya setiap hari.


  • Madu – Seperti yang anda tahu, madu ni banyak sangat khasiatnya. Jika anda mengamalkan pengambilan madu pengambilan madu setiap hari, ia dapat memberikan kesan yang amat baik. Sapu madu di bahagian  berbintik hitam / putih di wajah anda setiap pagi. Biarkan sehingga ia kering dan setelah kering, cuci sehingga bersih.


  • Masker Putih Telur – Cara ini sangat berkesan tetapi ia memerlukan komitmen yang amat tinggi. Ambil bahagian putih dari sebiji telur. Sapukan putih telur tersebut pada tisu atau kapas muka dan tempekannya pada bahagian muka yang bermasalah. Biarkan ia kering dan cabut tisu tersebut. Bukan sekadar bintik hitam / putih sahaja yang akan hilang, bahkan jerawat juga akan kering dan hilang dari wajah anda.


  • Masker Semulajadi Shaklee – Anda boleh menggunakan ESP, Alfalfa, Vitamin C dan Vitamin E sebagai masker di wajah anda. Bahan semulajadi ini tidak akan merosakkan muka anda. Jika selalu mengamalkannya, muka anda ana kembali halus dan licin.

Anda boleh mencuba salah satu daripada petua di atas ini. Namun, jika ketiga-tiga petua sudah dicuba dan ia tidak berkesan, ini bermakna anda mempunyai masalah bintik hitam yang serius. Oleh itu, anda boleh mendapatkan khidmat nasihat doctor pakar bagi mengatasi masalah tersebut. Jangan biarkan bintik hitam / putih menghantui diri anda.

Anda Mungkin Berminat Untuk Mengetahui :-

===============================================================

Cik Vita PENGEDAR SHAKLEE Anda


BERMINAT?

~Free Consultation~

++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hubungi Cik Vita ye ;
SMS / WhatsApp : 0199609708

Pengedar Shaklee Sik, Batu Lima, Jeniang, Kedah
Serta Seluruh Malaysia
"Saya Pengedar Shaklee terbaik anda"
[1164063]

## JANA PENDAPATAN LUMAYAN Dengan Cik Vita









Previous
Next Post »

14 comments

Click here for comments
5/11/14 6:25 pm ×

Bintik hitam memang spoil..arrghh!!

So amek la vitamin yg dapat membantu memulihkan kulit wajah dari dalam..


testimonial HEBAT Omegaguard




Reply
avatar
5/11/14 6:52 pm ×

saya takde masalah bintik hitam tp bintik2 putih. tapi sejak makan set kulit shaklee dah kurang

Jom Baca: Mak makin cantik dengan minyak!!

Reply
avatar
Nor Azimah
admin
5/11/14 8:06 pm ×

tips yg amat berguna..
jom baca:Cara Nak Susu Badan Meriah

Reply
avatar
5/11/14 9:20 pm ×

Jangantak tahu.. Krim Herbal Blend Shaklee pun boleh membantu menghilangkan bintik-bintik hitam di muka :D

:: anmashealthcare.blogspot.com ::

Reply
avatar
5/11/14 10:19 pm ×

guna masker shaklee tu memang saya suka..seminggu sekali wajib buat..kesannya memang kulit rasa lembut, jerawat2 pun kecut jer =)

Reply
avatar
fisha hasan
admin
5/11/14 11:29 pm ×

iya.. sama la.. sy pun suka masker shaklee.. hehe

Reply
avatar
fisha hasan
admin
5/11/14 11:34 pm ×

owh .. lupa pulak krim ajaib tu.. hehe

Reply
avatar
fisha hasan
admin
5/11/14 11:35 pm ×

jangan lupa apply ya kak zi.. hehe

Reply
avatar
fisha hasan
admin
5/11/14 11:36 pm ×

iya sama la kita.. bintik putih.. jangan risau teman rapat ada.. hehe

Reply
avatar
fisha hasan
admin
5/11/14 11:38 pm ×

mmg kasar je hidung kalau ada bintik hitam. haha.. set kulit ada.. jgn risau.. hehe

Reply
avatar
Ila Fyra
admin
6/11/14 5:58 am ×

Bagusnya Info ni. Maklumlah kadang-kala ila pun ada bintik hitam ni :-)
Jom Sertai Peraduan Beli dan Menang

Reply
avatar
fisha hasan
admin
6/11/14 11:47 am ×

jangan risau ila.. kita kan ada shaklee. hehe

Reply
avatar
siti rosnah
admin
6/11/14 6:42 pm ×

Bintik hitam memang merimaskan.

Tq atas perkongsian aloe vera dear :)

Reply
avatar
fisha hasan
admin
6/11/14 10:03 pm ×

rasa biji2 di hidung.. mmg hilang keyakinan.. hehe

Reply
avatar

Kongsi apa yang anda rasa ^^
jangan malu malu, kita kawan kan :) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment