Tips Kempiskan Perut Supaya Orang Tak Tanya "Dah Berapa Bulan Pregnant?"


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..

Pagi ni Cik Vita nak story satu kisah. Minggu Lepas Cik Vita keluar jalan-jalan dengan seorang sahabat. Shopping katanya. Bila dengar shopping, terus setuju la kan. Hobi Cik Vita tu. Sambil jalan-jalan, kawan Cik Vita cakap, dia ada satu masalah. Ramai orang bertanyakan dia dah pregnant berapa bulan dik? Kalau pergi beli baju pun, seller tu akan suggest dia baju mengandung. What! Mmg sangat terkejut sekali lah kan. Waktu first jumpa dia pun terkejut sebenarnya, kenaikan berat badan yang mendadak sekali, terutamanya perut yang buncit..

Wanita ni, semuanya mesti nak cantik. Cantik depan suami dan juga untuk diri sendiri. Barulah boleh melangkah dengan yakin. Semua wanita, kalau boleh, nak perut macam diamond shape. Macam mana dikatakan diamond shape ni?

cara kempiskan perut
Bentuk Diamond

Cantikkan kalau perut macam tu. Nampak sihat je. Nak cari baju pun senang, Dah tak risau mengenai perut. Jadi, Untuk wanita yang ingin kekal langsing, boleh cuba petua ni.

Rahsia Kempiskan Perut


Tips Pertama
Ambil sedikit asam jawa dan bancuh di dalam segelas air panas, biarkan semalaman. Esok paginya minum air bancuhan asam jawa tersebut. Sebaik-baiknya amalkan setiap pagi.

Tips Kedua
Ambil sedikit daun lidah buaya. Masukkan ke dalam sebuah periuk dan tambahkan dengan air asam jawa. Didihkan bahan-bahan tersebut dengan api kecil sehingga pekat. Kemudian tutup api dan biarkan ia menyejuk dengan sendiri. Setelah suam sedikit, lumurkan ramuan tersebut ke perut anda.

Tips Ketiga
Sediakan air limau nipis dan kapur. Perah limau ke dalam piring ataupun mangkuk. Campurkan keduanya dan gaul hingga sebati. Lumurkan campuran tersebut ke perut dan balut dengan sehelai bengkung. Lakukan setiap malam sebelum anda masuk tidur.

Tips Keempat
Naikkan dan tegakkan tulang belakang anda. Bukannya dengan menaikkan tulang bahu. Dan pada masa yang sama, tekan perut anda ke dalam dengan menggunakan otot perut dan bukannya dengan tangan. Lakukan secara terus-menerus supaya anda terbiasa dngan cara sebegini. Jadi otot anda akan membantu anda mengempiskan perut dengan pantas dan berkesan.

Tips Kelima Kesukaan Cik Vita

Apa yang Cik Vita paling suka ialah Herb-Lax. Cik Vita ambil ini je sebenatnya untuk kempiskan perut. Salah satu punca perut buncit ialah sistem pembuangan yang tidak lancar. Jadi Herb-Lax membantu untuk melancarkan proses pembuangan.

sembelit dapat diselesaikan dengan herblax
Pujaan Hatiku

Ramuan Herb-Lax Shaklee terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisional dan teknologi barat.Herb-Lax Shaklee mengandungi 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckthorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root.Sifat Herb-Lax Shaklee mengalakkan tindakkan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Manfaat Herb-Lax Shaklee

  • Menyingkirkan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus (natural bowel movement) dan secara langsung membantu masalah sembelit.
  • Mengempiskan perut.
  • Menyokong kesihatan usus.
  • Membantu menyahtoksin badan.
  • Herb Lax Shaklee membantu mengurangkan atau memberi rasa kepejalan pada perut.Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas sebagai minuman teh herba.
  • Membantu masalah bau mulut dan bau badan.
  • Mengelakkan kembung perut.
  • Mencegah penyakit kulit.
Jadi, Kesimpulan Kisah tadi, Cik Vita pun suggest Herb-Lax kepada kawan Cik Vita dan Alhamdulillah. nampak perubahan katanya. Sebab sebelum ini memang beliau ada masalah pembuangan. Bila dan lancar je, memang kempis lah perut anda kan.

Anda Mungkin Berminat Mengetahui :-

================================================================= 


Cik Vita 
PENGEDAR SHAKLEE Anda

Pengedar Shaklee Sik, Batu Lima, Jeniang, Kedah
Serta Seluruh Malaysia
"Saya Pengedar Shaklee terbaik anda"
[1164063]
Anda Mungkin Berminat Untuk MENJANA PENDAPATAN  6 -7 angka sebulan. 

Hubungi Cik Vita sekarang ;
SMS / WhatsApp : 0199609708
Page : Cik Vitamin

KONSULTASI PERCUMA
UNTUK PELANGGAN CIK VITA







Previous
Next Post »

14 comments

Click here for comments
Nursimatun
admin
29/11/14 3:26 pm ×

Malu kan kalau kita x pregnant tp org igt pregnant. Lemak2 lama tu memang kena buang.. Jom kempis menawan dengan herblax :)

Reply
avatar
fisha hasan
admin
29/11/14 6:30 pm ×

Iya Mmg.Malu.. Terkedu jadi.. Nak sentap pn salah sndiri jgak.. Hehe

Reply
avatar
Ila Fyra
admin
29/11/14 8:55 pm ×

Herblax memang best, boleh buang toksin dan mengembalikan semula keanjalan perut.
Jom Lawat Blog Raikankasih 

Reply
avatar
wawa azwa
admin
29/11/14 9:13 pm ×

HERB LAX memang terbaik.. takde laa orang panggil muncet lagi..
SEMBELIT HILANG TANPA PERLU TUNGGU LAMA DI TOILET

Reply
avatar
29/11/14 11:24 pm ×

Tak pernah try lagi herb lax sbb terlalu sayangkan alfalfa..hihii.boleh gitu?

JommSihatDanCantik -> JAWAPAN KEPADA SEBUAH KEHIDUPAN YANG LEBIH BERMAKNA

Reply
avatar
30/11/14 4:16 am ×

terima kasih ats tips yang sangat bermanfaat ini dear, perut boroi ni memang menyiksa, nasib baik ada herb lax....boleh kempiskan perut. Bagi anda yang ada masalah sama, jangan lupa ya pesan segera Herb Lax.

Pedas Yang Membawa Banyak Manfaat Bagi Kesihatan

Reply
avatar
Niny fariza
admin
30/11/14 2:28 pm ×

Perempuan memang suka kalau perut kempis ni..terutma yang lepas bersalin..

Masalah Kesuburan

Reply
avatar
30/11/14 10:49 pm ×

ha mak jemah pun pilih herblax, senang mudah dan jimat:)

Reply
avatar
30/11/14 11:23 pm ×

Aduh dulu pernah tersilap tanya org semasa kursus, berapa bulan dah, sbb saya pun pregnant masa tu. Rupanya dia tak pregnant, malunya saya

Reply
avatar
1/12/14 12:45 am ×

Saya pilih Herblax, murah pun murah. cukup membantu untuk kempiskan perut

Makna Bacaan Dalam Solat

Reply
avatar
3/12/14 11:00 am ×

Pernah pulak tanya sorang ni ingatkan dia pregnant..hehehe

Panduan Cara Pernafasan Ketika Bersalin

Reply
avatar
ieda dayah
admin
4/12/14 1:55 pm ×

tersentap jg kalau org ckp kita pregnant sdgkan tak pregnant.. hihi, tp cpt2 cari jalan penyelesaian.. dgn herblax tak perlu risau lg, murah, jimat, kesan yang cepat..

Reply
avatar
4/12/14 5:53 pm ×

Better maakn herblax dr telan jus lidah buaya..boleh pengsan.
sy suka lemon+madu.mmg terbaik.

Reply
avatar

Kongsi apa yang anda rasa ^^
jangan malu malu, kita kawan kan :) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment