Tak Sanggup Nak Minum Minuman Bahan Pencuci Lagi !!


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..

Cik Vita baru lepas berjalan-jalan ke blog-blog yang berkaitan dengan kesihatan. Cik Vita ada terbaca mengenai minuman bahan pencuci ataupun bleach yang membuatkan diri ini takut nak minum lagi.

air bergas terdapat asid bahan pencuci
Banyak Keburukan Minum Air Bergas

Actually, Cik Vita suka baca berkaitan kesihatan. Sebab Cik Vita rasakan, diri ini tidak sihat macam bayi baru lahir. Macam mana tu? Yelah kan, umur dah semakin meningkat, bermacam-macam jenis makanan yang disumbat ke dalam perut. Apa yang terjadi dengan sel-sel badan kita ye? Apa yang terjadi dengan usus kita? Apa yang terjadi dengan jantung kita? Apa yang terjadi dengan buah pinggang kita?

Semua itu takkan pernah terjawab selagi mana sakit tu tak dizahirkan. Kalau lah kita dapat lihat bagaimana keadaan dalam badan kita kan? Mesti berlumba-lumba manusia nak cari supplement untuk membantu diri mereka sihat semula macam bayi baru lahir, hanya minum susu ibu yang penuh dengan khasiat.

Hasil dari perjalanan pembacaan di blog tadi, Cik Vita terbaca mengenai bahaya meminum air berkarbonat ataupun air bergas. Air bergas itu mengandungi 5 kandungan yang sangat berbahaya kepada kesihatan kita.

Apa yang ada dalam minuman berkarbonat ini?


1) GULA YANG TINGGI

kadar kandungan gula di dalam minuman bergas
Kandungan Gula Yang Tinggi


2) PEWARNA & PERASA TIRUAN (Caramel colouring)

3) GARAM (Sodium)

Umum ramai yang mengetahui bahawa bahan-bahan di atas boleh menyebabkan masalah kesihatan seperti Obesiti, Diabetes, Hypertension & Cancer. Perhatikan situasi ini. Apabila kita meminum air berkarbonat, benarkah perkara-perkara seperti berikut akan terjadi??

  • Rasa perit apabila gas air tersebut naik ke hidung?
  • Gigi rasa macam ada satu 'selaput'?
  • Lidah rasa 'masam-masam'skit & bau menusuk ke hidung?
  • Rasa seolah 'mencucuk-cucuk' di tekak apabila minum?


Apakah yang menyebabkan perkara ini terjadi?

Keadaan di atas disebabkan kandungan :

4) CARBONIC ACID

5) PHOSPHORIC ACID

Kesan kedua-dua asid ini pada tubuh badan

  • Menghakis Enamel Gigi
  • Mengakibatkan kebocoran kalsium dari tulang - Osteoporosis
  • Merosakkan sel-sel buah pinggang. (Kandungan Phosphorus yang tinggi)

FAKTA yang sangat mengejutkan



PHOSPHORIC ACID - adalah salah satu bahan yang banyak digunakan dalam industri pembuatan Baja, Racun perosak, Bahan Pencuci & Ubat-ubatan.

Tahukah anda?

Ia juga digunakan dalam Industri Steel - sebagai bahan pencuci dan bahan kalis karat!!

Jadi kenapa lagi anda nak minum air bergas yang boleh digelar sebagai bahan pencuci ini? Sayangilah diri anda untuk orang yang anda sayang. Sekiranya inginkan kehidupan yang sihat, jauhilah MINUMAN BAHAN PENCUCI ini..

kesan minum minuman bergas
Jauhi Minuman Bergas

Anda Mungkin Berminat Untuk Mengetahui :-

================================================================

Cik Vita PENGEDAR SHAKLEE Anda

Pengedar Shaklee Sik, Batu Lima, Jeniang, Kedah
Serta Seluruh Malaysia
"Saya Pengedar Shaklee terbaik anda"
[1164063]
Anda Mungkin Berminat Untuk MENJANA PENDAPATAN  6 -7 angka sebulan. 

Hubungi Cik Vita sekarang ;
SMS / WhatsApp : 0199609708
Page : Cik Vitamin

KONSULTASI PERCUMA
UNTUK PELANGGAN CIK VITA






Previous
Next Post »

10 comments

Click here for comments
nur zihan
admin
28/11/14 11:03 pm ×

betul tu minuaman bergas memang tak elok ,dan hindarkan dari mengambilnya.

Reply
avatar
29/11/14 1:06 am ×

Mujur saya mmg jenis kurang gemarkan minuman bergas ni

Reply
avatar
29/11/14 7:49 am ×

Selain minuman bergas, minuman 3-in-1 juga dikatakan tinggi kandungan gula

Cara Bernafas Ketika Bersalin

Reply
avatar
29/11/14 8:31 am ×

iklan kat tv banyak sgt2 mendorong org muda utk minum air bgas nie. kononnya boleh hilangkan dahaga..Iklan ohh iklan..tp kita yg tu sedap sangat.sedih tau..

JommSihatDanCantik -> JAWAPAN KEPADA SEBUAH KEHIDUPAN YANG LEBIH BERMAKNA

Reply
avatar
Niny fariza
admin
29/11/14 9:03 am ×

Nasib baik say tak gemar sangt air gas ni...

Indeks Glisemik Rendah

Reply
avatar
29/11/14 9:27 am ×

Kami sekeluarga memang tidak menggemari minuman bergas...

SEJUKKAN BADAN ANAK YANG DEMAM

Reply
avatar
Cuteummi
admin
29/11/14 9:51 am ×

Mencegah lebih baik dari mengubati kan? elok berhenti ambil minuman ni sebelum parah

Reply
avatar
Alongxp
admin
29/11/14 9:52 am ×

Masa bujang dulu memang rajin la minum air gas ni... sekarang dah sangat-sangat-sangat-sangat jarang...

Reply
avatar
29/11/14 10:49 am ×

Alhamdulillah..kami sekeluarga x suka mnum air gas...better minum air kosong drp mnum air gas ..kesihatan terjamin :)

Reply
avatar
Akak Vitamin
admin
29/11/14 6:13 pm ×

Air gas minum selalu di fast food je. Sebab tu takleh gi fast food selalu. Bahaya bahaya..

Reply
avatar

Kongsi apa yang anda rasa ^^
jangan malu malu, kita kawan kan :) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment