10 Tips Untuk Kurus Dengan CEPAT !

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..

Para Pembaca Cik Vitamin mesti ramai yang nak kurus kan?? 

Cik Vita pun dalam proses yang sama, nak kurus. InsyaAllah. masing-masing usaha untuk kurus. 
Jom Baca serba sedikit tips untuk kurus dengan berkesan dan cepat. Yang paling penting memang kena disiplin.

Tips Nak Kurus


1] Kunyah Makanan


Mengunyah semua makanan sehingga hampir hancur seolah-olah macam cecair sebelum anda menelannya. Proses ini akan membantu mengurangkan jumlah makanan yang diambil. Bila Cik Vita amalkan konsep sebegini, memang kita akan rasa cepat kenyang dan menghalang kita mengambil makanan lain. 

2] Tetapkan Target


Tentukan berapa berat ideal anda. Anda boleh mencari kalkulator di talian yang boleh membantu anda untuk mengira berat badan serta BMI yang ideal untuk anda. Dengan adanya target serta maklumat ini, ia akan memudahkan anda mencapai matlamat yang anda inginkan dan ianya juga boleh dijadikan motivasi buat anda. 

3] Tipu Badan Anda

Bagaimana dikatakan tipu badan sendiri?? Apabila anda lapar, tunggu sepuluh hingga lima belas minit sebelum anda makan. Buatlah aktiviti berjalan atau minum air untuk membantu mengatasi masalah kelaparan anda. 

4] Senaraikan Makanan Yang Sihat



Anda perlu senaraikan makanan yang berkhasiat untuk dibeli dan anda perlu ikutinya. Hal yang sama juga perlu dipraktikkan semasa membeli makanan berkhassiat tersebut dengan anda mengehadkan masa membeli bagi mengurangkan anda membeli makanan yang tidak berkhasiat. Ini bermakna, jika anda ke kedai, terus mengambil makanan yang telah disenaraikan dan keluar setelah selesai.

5] Jangan Langkau Waktu Makan

Langkau waktu makan adalah salah satu cara yang amat tidak sihat untuk menjadi kurus dengan cepat.Ini kerana jikalau anda memikirkan melangkau waktu makan anda akan kurus dengan cepat ianya sememangnya betul namun anda akan tambah berat badan anda kembali ditambah dua kali ganda dengan cepat.

6] Pengambilan Gula


Pengambilan gula sebanyak 20g selepas seisi bersenam adalah baik untuk badan anda.Ia membantu memberi tenaga semula kepada badan anda dan ia mengelakkan anda dari makan berlebihan selepas bersenam.

7] Cari Kawan Yang Sama Seperti Anda


Dapatkan sahabat yang juga dalam proses untuk kurus dengan cepat.Ini akan membantu mental anda semasa anda melalui proses ini dengan baik. Anda akan saling memberi motivasi kepada satu sama lain.Ini akan pastikan kekuatan mental bersama.

8] Sediakan Perancangan Yang Terperinci

Buat perancangan yang teliti untuk kurus dengan cepat. Contohnya membawa makanan yang menyihatkan bersama anda takala anda berasa lapar.Bungkuskan dalam kuantiti yang kecil. Dengan cara ini anda tidak akan perlu membeli makanan di kedai makanan dan ianya akan pastikan anda kekal bertenaga dan kurus.

9] Pilih Jenis Minuman Yang Betul


Minuman bersoda mungkin mempunyai rasa manis, tetapi ia tidak baik untuk anda atau badan anda. Beralih kepada air mineral dan anda dapat melihat akan penurunan berat badan anda. Kalau anda tetap inginkan minuman yang manis anda boleh memilih untuk memerah dari buah buahan segar sendiri.

10] Pengambilan Makanan Tambahan

Makanan Tambahan Yang Cik Vita Maksudkan ialah vitamin Shaklee. Ia boleh membantu anda menurunkan berat badan dengan cepat. Apa yang Cik Vita amalkan ialah Lecithin, Alfalfa, Herb-lax dan ESP Shaklee. Hampir 10 Kg Cik Vita telah berjaya hapus lemak-lemak jahat dari badan Cik Vita.
Anda Bagaimana? Jom Cik Vita coaching sampai slim bak kerengga.. 


==========================================================

Berminat Untuk Mencuba Vitamin Shaklee ??
Cik Vita Ada Penyelesaiannya

Cik Vita 
PENGEDAR SHAKLEE Anda

Pengedar Shaklee Sik, Batu Lima, Jeniang, Kedah
Serta Seluruh Malaysia
"Saya Pengedar Shaklee terbaik anda"
[1164063]
Anda Mungkin Berminat Untuk MENJANA PENDAPATAN  6 -7 angka sebulan. 

Hubungi Cik Vita sekarang ;
SMS / WhatsApp : 0199609708
Page : Cik Vitamin

KONSULTASI PERCUMA
UNTUK PELANGGAN CIK VITA



Previous
Next Post »

12 comments

Click here for comments
25/11/14 11:39 pm ×

Setuju dgn no.7 tuuu...sebab sy ada pengalaman.bila member sama2 komited,semuanya mudah utk jaga pemakanan sama2.saling nasihat dan motivate sesama sendiri

Reply
avatar
ieda dayah
admin
25/11/14 11:53 pm ×

No 1, tu memang sejak azali lagi ida kunyah slow2.. Pulak kalau lauk tu tak kena dengan perut lagilah slow ida kunyah..hihihi..

Reply
avatar
Akak Vitamin
admin
26/11/14 1:24 am ×

Wah testimoni cik vita sendiri lah ye. Sangat jauh beza. Tahniah! :)

Reply
avatar
26/11/14 6:05 am ×

Memang mengkonsumsi shaklee badan akan maintain kurus....kurus yang sihat yaa.....kawallah pemakanan anda..makan secara sihat dan seimbang. Amalkan budaya hidup sihat...insaaAllah berat badan anda akan dapatkan yang ideal. Selain itu jangan lupa bersenam dan mengambil makanan tambahan.

rawat kayap segera sebelum terjadi komplikasi yang teruk

Reply
avatar
Niny fariza
admin
26/11/14 8:29 am ×

Tingin gak nak kurus tapi tak nak macam kerengga cik vita sbb mcm dah terlebih kurus lak..:)

Tips Cepat Hamil

Reply
avatar
26/11/14 10:55 am ×

Cik Vita ke tu...mak ai slim nya...sangat-sangat berbeza...tahniah sebab berjaya turunkan berat badan dengan supplement shaklee pulak tu.

ketahui kepentingan kalsium

Reply
avatar
26/11/14 12:23 pm ×

nk kurus mesti ada target sbb adanya taarget tulah yang akn buatkan kita berusaha gigih utk mencapai matlamat

SET SLIMMING PUJAAN HATI

Reply
avatar
26/11/14 3:04 pm ×

Tang pengambilan gula tu yang paling susah nak kawal... suka sangat makan yang manis2... hihihi..

Cara Meningkatkan Selera Makan Anak-anak Agar Suka Makan Makanan Berkhasiat

Reply
avatar
26/11/14 3:11 pm ×

Susah ya amat untuk nak dapatkan bentuk badan macam dollu2..hehe. Dapat kurang sikit jah..huhu

JommSihatDanCantik -> HILANGKAN BLACKHEADS & WHITEHEADS SENDIRI

Reply
avatar
mama hantek
admin
26/11/14 4:23 pm ×

Wahhh tahniah cik kerengga Ehh cik vita ehehe

Reply
avatar
28/11/14 7:01 am ×

Wah..testimonial cik vita sndri tu...nmpk perbezaan....cun melecun gitu...hihi....

Reply
avatar
3/12/14 7:59 am ×

Memang ketara perbezaan cik vita dulu dan sekarang. Apa yang kita lakuman dalam hidup ni perlu istiqamah

Panduan Ajar Anak Minum Guna Cawan

Reply
avatar

Kongsi apa yang anda rasa ^^
jangan malu malu, kita kawan kan :) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment