Cara Mengawal Nafsu Makan Yang Membuak-Buak

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..

Setiap masuk bulan baru ataupun tahun baru mesti ada azam kan? Antaranya, “Azam tahun baru ni nak kurus, sebab nak kahwin hujung tahun ni” tak pun “Bermula hari ini, aku nak control gaya pemakanan aku”. Tapi yang berlaku sebalikya kan? Nafsu makan memang membuak-buak. Pantang tengok makanan sedap macam fast food, nasi campur dan sebagainya.

Inilah masalah paling besar sebenarnya. Tidak dapat mengawal nafsu makan. Even baru lepas makan nasi 2 pinggan, bila tengok burger mesti terasa nak makan lagi. Memang susah nak kurus la macam ni kan?

untuk mengawal nafsu makan perlu kepada pengambilan protien
Contoh makanan yang tidak dapat untuk dielak

Cara Yang Boleh Di Amalkan Untuk Kawal Nafsu Makan


Banyakkan makan makanan dari sumber protein seperti daging dan ayam. Protein bantu perut kita rasa kenyang lebih lama

Kurangkan makan karbohidrat seperti nasi putih. Karbohidrat membakar gula menjadi tenaga dengan kadar yang cepat dan secara tak langsung ia menyebabkan gula dalam badan kita cepat habis dan kita akan jadi cepat sangat lapar.

Banyakkan makan snek berkhasiat seperti yogurt rendah lemak atau kekacang in antara sarapan dan makan tengah hari supaya perut kita sibuk nak proses snek-snek tu dan tiada masa nak rasa lapar.

pertambahan berat badan akibat pengamalan makanan yang tidak sihat
Makanan Segera Yang Perlu Dielakkan

 Ini adalah kategori makanan segera yang perlu dielakkan. Tengok je pun dah terliur kan?. Tapi kena sabar.

Kawal Dengan Shaklee


Hail dari berjalan-jalan dan menyedut sedikit ilmu, Cik Vita terbaca mengenai nafsu makan dapat dikawal dengan mengambil vitamin Shaklee. Dan ianya tebukti sebab Cik Vita pun ambil vitamin yang sama J

CARA KAWAL NAFSU MAKAN DENGAN ALFALFA

Pagi ni Cik Vita baru dapat tahu rupanya Alfalfa sangat bagus untuk kawal rasa lapar!

Tipsnya: Makan 10 biji Alfalfa sebelum sarapan pagi. Nanti lambat lah rasa lapar tu datang.

KAWAL NAFSU MAKAN SEMASA PANTANG & HARI-HARI BIASA

Lagi satu minuman paling famous di abad ini ialah ESP.

Cik Vita sebenarnya hantu makanan. Memang akan cepat terasa lapar. Terasa sangat nak mengunyah kan. Sebenarnya runsing juga makan terlalu banyak. Tetapi tak dapat nak kawal nafsu makan yang membuak-buak tu.  

Masa pantang anda akan rasa cepat lapar. Bila dah lapar mestilah menari makanan kan. Lama-lama kalau selalu macam tu, berat badan pun akan bertambah. Jadi berubahlah kepada ESP dan anda akan rasa kenyang dan bertenaga.

KAWAL NAFSU MAKAN SEMASA PUASA

Kalau anda nak sangat kurus. Tetapi memang tidak dapat mengawal nafsu makan, maka berpuasalah.  Tetapi semasa sahur tu, Cik Vita selalu ambil ESP. Boleh juga dicampur ESP bersama dengan milo. Semalam Cik Vita terbaca mengenai resepi upline Cik Vita yang membancuh ESP dengan Vico. Nampak gambar macam sedap kan. Mungkin sedap lah. Cik Vita kena cuba campur Vico pulak lah untuk hasil yang lebih menabjubkan.  

KAWAL NAFSU MAKAN DENGAN OMEGA GUARD

Mesti tertanya-tanya kan bagaimana omega guard ni boleh kawal nafsu makan. Dah la minyak ikan je kan.. Untuk pengetahuan semua, omega guard ini membantu anda untuk meningkat atau menghasilkan hormon leptin di dalam tubuh anda. Hormon leptin ialah homon yang mengawal anda dari rasa lapar. Hormon leptin ini akan menghantar tanda ke otak anda bahawa anda sudah kenyang, dan tak perlu nak makan lagi.

Jadi kalau hormon ini dapat kawal nafsu makan anda, agak-agaknya kururs ke semakin membesar? Mesti lah kurus kan. 

bagaimana untuk mengawal nafsu makan anda
Say No!

SELAMAT MENCUBA! 


Anda Mungki Berminat Untuk Mengetehaui :-

========================================================

Cik Vita 
PENGEDAR SHAKLEE Anda

Pengedar Shaklee Sik, Batu Lima, Jeniang, Kedah
Serta Seluruh Malaysia
"Saya Pengedar Shaklee terbaik anda"
[1164063]
Anda Mungkin Berminat Untuk MENJANA PENDAPATAN  6 -7 angka sebulan. 

Hubungi Cik Vita sekarang ;
SMS / WhatsApp : 0199609708
Page : Cik Vitamin

KONSULTASI PERCUMA
UNTUK PELANGGAN CIK VITA



Previous
Next Post »

16 comments

Click here for comments
wawa azwa
admin
1/12/14 9:40 pm ×

ALFALFA DAN LECITHIN MEMANG TERBAIK.. BADAN TERASA RINGAN

MUKA LICIN DAN BERSIH MACAM ROZITA CHE WAN

Reply
avatar
1/12/14 9:54 pm ×

Ketiga-tiga suplemen itu mmg bagus utk slim

Peminatvitamin.blogspot.com

Reply
avatar
1/12/14 9:55 pm ×

Set yang paling ringkas dan senang untuk di amalkan... memang best sangat. Akak sendiri dah cuba... anda di luar sana jangan tunggu2 lagi tau!

Kerana Alfalfa Complex Shaklee.....Suamiku Kini BERUBAH!!

Reply
avatar
2/12/14 12:51 am ×

Yg esp tu buatkan saya kenyang lama jadi rasa lapar yg buat kita makan secara impulse tu kurang

Reply
avatar
2/12/14 1:34 am ×

Jangan bila kita telan alfalfa sekaligus 10bj then kita xcukupkan bekalan water intake kta pulak ye. Haa..make sure at least 3liter per day..

JommSihatDanCantik -> SET KESUBURAN SHAKLEE

Reply
avatar
2/12/14 2:03 am ×

gabungan vitamin yang mantap....nak kurus amalkanlah set shaklee, memang terbukti berkesan.

Promosi Disember Sangat Menggoda Yang Tak Pernah Terjadi Sebelum Ini

Reply
avatar
Alongxp
admin
2/12/14 8:44 am ×

nafsu makan? ada... tinggal lagi lupa bila nak makan... hehehehe

Reply
avatar
Niny fariza
admin
2/12/14 1:45 pm ×

Saya pun cuba kwal dengn ESP..satu lagi sibuk kn diri sengna kerja mesti mkn sikit..:)

Kulit Kering dan Menggelupas

Reply
avatar
2/12/14 3:58 pm ×

Good tips ni dear. Saya sangat suka makan dah masanya amalkan gaya makan yang sihat.

Reply
avatar
2/12/14 7:51 pm ×

owh baru tahu nie..sebab selalu sangat terasa lapa apabila berjaga malam..vitamin shaklee bagus untuk kesihatan

Reply
avatar
Akak Vitamin
admin
2/12/14 7:57 pm ×

Alamak.. kena setepek. Suka makan. Sikit tapi kerap. Aci tak ey?

Reply
avatar
fisha hasan
admin
2/12/14 8:34 pm ×

makan sikit tak pe. tapi jgn plak makan sikit tapi mkan fries.. haha

Reply
avatar
fisha hasan
admin
2/12/14 8:35 pm ×

kalau lupa tu, nnt bila tringat makan bnyak plak.. hihi

Reply
avatar
3/12/14 7:27 am ×

Nak makan boleh tapi dengan ambil sikit-sikit...kawal nafsu makan anda dengan supplement shaklee.

kembalikan kesihatan mata dengan carotomax shaklee

Reply
avatar
ummu hanan
admin
3/12/14 11:36 am ×

Nak slim memang perlu bertabah..Memang kene kawal pemakanan, ambil makanan seimbang..Kalau tak, sampai ke sudah la gamaknya tak slim juga..hehe

Reply
avatar
3/12/14 1:53 pm ×

Kena lawan nafsu makan tu memang mencabar juga kekuatan.. Jadi kena minum air kosong banyak

Apa Yang Perlu Tahu Pada Pencuci Muka Ketika Mencuci Muka

Reply
avatar

Kongsi apa yang anda rasa ^^
jangan malu malu, kita kawan kan :) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment