Tips Elak Rambut Gugur Menggunakan Tembikai


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..

Seperti yang kita sedia maklum, mencegah itu lebih baik daripada mengubati, kan? 

Oleh itu, bagi anda yang sayangkan rambut tu, Cik Vita ada satu petua mencegah atau elak rambut gugur. Kali ni petua Cik Vita ialah cara bagaimana untuk mengelakkan rambut gugur dengan menggunakan tembikai.

rawat rambut gugur dengan tembikai
Tembikai

 Haaa.. nampak tak buah apa tu? Semua orang tau kan? tembikai yang isinya merah. sedap kan? 

TAPI..

Petua kecantikan yang Cik Vita berikan ini bukanlah bermaksud guna semua tembikai tu. Ada bahagian-bahagian tertentulah yang boleh digunakan untuk merawat rambut gugur tersebut. 

Langkah-Langkah Yang Derlu Di Lakukan

Setiap perkara yang kita lakukan mesti ada caranya tersendiri kan. Samalah jua dengan tips ni. ada caranya. Jom ikuti langkah ini :-

  • Selepas makan buah tembikai, jangan dibuang dulu kulitnya.
  • Gunakanlah bahagian kulit tembikai [bahagian putih] dengan menggosokkannya pada kulit kepala.
  • Kemudian biarkan ia meresap ke kulit kepala. 
  • Tunggu dalam 15-30 minit dan cucilah sampai bersih.


Kalau anda nak biarkannya semalaman pun boleh, supaya lebih berkesan kan. Buat sebelum masuk tidur dan keesokannya baru cuci. 

Gunakan shower cap atau balut dengan kain supaya tak meleleh kat bantal nanti dan itu namanya mengundang semut. hehe

Amalkan petua ni hanya sekali dalam seminggu sahaja. Jadi, every week belilah tembikai di pasar malam atau pasar tani sebab murah..

InsyaAllah..rambut gugur dapat diatasi..cubalah!

Nak Lebih Berkesan?

Makan ZINC COMPLEX ini..

rawat rambut gugur  dengan zinc
Mineral Penting Untuk Tubuh


Pengalaman sahabat saya [Puan Sal] :-


" saya dah cuba macam2 shampu tapi sama juga. tak payah sikat guna penyikat, pakai tangan pun dah penuh rambut gugur. kawan saya lah yang suggest petua ni , sekarang dah makin kurang. Dalam masa sama saya makan Zinc ni untuk rawatan dari dalam. Katanya sembuhkan luka pada kulit kepala dan gantikan sel-sel mati. Yang penting dalam sihat, luar pun sihat. Memang puashati! "

Harga yang sangat berpatutan dan mampu dimiliki.
Hanya RM 33.75. Tahan lama tau!

 Jom Baca:~
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cik Vita 
PENGEDAR SHAKLEE Anda

Pengedar Shaklee Sik, Batu Lima, Jeniang, Kedah
Serta Seluruh Malaysia
"Saya Pengedar Shaklee terbaik anda"
[1164063]
Anda Mungkin Berminat Untuk MENJANA PENDAPATAN  6 -7 angka sebulan. 

Hubungi Cik Vita sekarang ;
SMS / WhatsApp : 0199609708
Page : Cik Vitamin

KONSULTASI PERCUMA
UNTUK PELANGGAN CIK VITA



Previous
Next Post »

12 comments

Click here for comments
Nursimatun
admin
6/12/14 10:52 pm ×

Tips menarik tu guna tembikai. selalu dengar guna hampas kelapa. pasal zinc shaklee tu memng akk sokong 100%. sebab akak sdri pun guna. terbaiklah..

Reply
avatar
6/12/14 11:05 pm ×

Saya pun telan zinc utk elakkan rambut gugur tapi pasal rawat guna tembikai tak pernah pulak..lepas ni blh la cuba

Reply
avatar
6/12/14 11:42 pm ×

sambil makan tembikai sambil tenyeh di kepala..mesti sejuk je rasa kepala

Reply
avatar
Niny fariza
admin
6/12/14 11:56 pm ×

tak pernah try lagi tembikai ni..sekarng say ambi, Zinc,ESP dan Revitalizing Shampoo

Hamil dan Berpantang

Reply
avatar
7/12/14 12:31 am ×

Huda prefer zinc lah kalau macam tu. Tapimkalau ada tembikai boleh jugak try biat macam tu..

JommSihatDanCantik -> CARA TERBAIK NAK BELI VITAMIN C

Reply
avatar
7/12/14 7:11 am ×

Petua yang sangat baik...tq cik vita...tapi bagi tak nak cuba petua ni bolehlah ambil supplement shaklee ni.

performance drink minuman bertenaga dari shaklee

Reply
avatar
7/12/14 8:37 am ×

Belajar sesuatu yang baru ri ni..selalu buang je kulit tu sebab tak tau Kelebihan nya


anda penghidap Resdung/sinus?

Reply
avatar
Ila Fyra
admin
7/12/14 10:19 am ×

Tak sangka kulit tembikai pun berkhasiat. Apa pun zinc memang terbaik untuk atasi masalah rambut.
Pengedar Shaklee Semenyih 

Reply
avatar
7/12/14 1:54 pm ×

ini barulah saya dengar pasal guna tembikai untuk rawat masalah rambut gugur...tips yang berguna nie..vitamin shaklee bagus untuk kesihatan

Reply
avatar
7/12/14 2:36 pm ×

first time dengar..suka guna limau kapas dan hampas kelapa je tapi skrg ambil zinc shaklee je ehehe

Reply
avatar
Yun Sing
admin
7/12/14 9:28 pm ×

Nice tips :) Tenkiu ^^

Reply
avatar
8/12/14 3:10 am ×

Bagus info ni..terima kasih atas perkongsian
Blog Giveaway Contest

Reply
avatar

Kongsi apa yang anda rasa ^^
jangan malu malu, kita kawan kan :) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment