Kenali Petanda Anda Salah Diet

Selamat berhujung minggu semua.. Sesetengah orang terlalu mengharapkan hasil yang terbaik setelah mengamalkan beberapa rancangan diet dan strategi diet. Bermacam-macam cara telah dicuba, namun tidak berjaya.

cara diet berkesan
Keadah diet berkesan

Jom tengok beberapa tanda menunjukkan diet anda itu salah :-
  1. Tidak mengambil keseluruhan kumpulan makanan
  2. Membuatkan hidup anda berasa tertekan
  3. Menganggap sejenis makanan atau sejenis minuman sahaja boleh menurunkan berat badan
  4. Fokus kepada rancangan berdiet sementara sahaja dan bukan mengubah tabiat pemakanan
  5. Tidak fleksibel untuk pelbagai situasi seperti semasa bercuti atau makan di luar.
Jadi, silalah ubah tabiat diet yang salah dan juga perlu mengubah 'mind setting' yang mengataan bahawa nak kurus hanya perlu bergantung dengan ubat atau vitamin sahaja.

Pendapat itu adalah salah. Cuma, bila anda tak mampu mengawal cara makan anda, barulah ambil makanan tambahan untuk membantu anda.

Contohnya mengambil set kurus. Di dalam set kurus, ada makanan tambahan yang boleh membantu anda mengawal rasa lapar dengan meghasilkan hormon leptin yang mana hormon tersebut adalah hormon mengawal kelaparan.

Jadi, bila dah kenal cara diet anda itu salah, maka jom ubah cara berdiet. Selamat mencuba!.




Next
This is the current newest page
Previous
Next Post »

12 comments

Click here for comments
Uncle Zuan
admin
26/4/15 4:33 pm ×

thanks for the tips. kena ikut ni :D

Reply
avatar
Nurinsaniah
admin
27/4/15 1:00 am ×

ramai orang cuba nak kurus skrg ni......

Reply
avatar
Hafizul
admin
27/4/15 11:24 am ×

Hehe..kadang-kadang mereka ni buat tak bersungguh-sungguh..kadang-kadang mudah putus asa..hehe

Reply
avatar
27/4/15 1:13 pm ×

set kurus tu ada apa ye?

Reply
avatar
27/4/15 2:40 pm ×

terima kasih tipsnya sangat berguna

Reply
avatar
fisha hasan
admin
27/4/15 11:56 pm ×

mcm2 ada dlm set kurus. MJ boleh click link tu utkpenerangan lebih lanjut ye. :D

Reply
avatar
mrhanafi
admin
28/4/15 5:49 am ×

yalah kan...kalau salah buruk padahnya

Reply
avatar
28/4/15 5:51 am ×

yang penting perlu berhati-hati dengan apa yang kita ambik

Reply
avatar
Buku Online
admin
3/5/15 6:49 am ×

kalau hati-hati maka kesilapan begini dapat diatasi..

Reply
avatar
Budak Nakal
admin
15/5/15 2:29 am ×

saya pun nk kurus gak..dh makin comel dah nampaknya skrg ni haha

Reply
avatar
2/7/15 12:31 am ×

Saya pun nak kurus..sedang berdiet harap- harap menjadi.satu perkongsian yang sangat menarik.

Reply
avatar
2/7/15 12:32 am ×

Saya pun nak kurus..sedang berdiet harap- harap menjadi.satu perkongsian yang sangat menarik.

Reply
avatar

Kongsi apa yang anda rasa ^^
jangan malu malu, kita kawan kan :) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment